Kan du ikke se billeder skal du downloade nyeste version af Windows Media Player her - dvs du skal have version 9 for at se vores webcam!


Problemer? kontakt os
 >Regler for DM


Hvordan deltager man ved DM

Indstillingsregler for skolen

1. Har skolen aflagt svendeprøve for mellem 1 - 50 lærlinge i det pågældende år, kan der indstilles 1 deltager + 1 suppleant.
2. Har skolen aflagt svendeprøve for mere end 50 lærlinge i det pågældende år, kan der indstilles 2 deltagere + 2 suppleanter.

 

Hovedregler

1. Svendeprøve skal være aflagt i 2002.
2. De udpegede skal være født efter 1. juli 1980.
3. De unge skal være medlem af NNF.
4. Virksomheden skal være medlem af Bager- og Konditormestre i Danmark, Coop-Danmark eller Dansk Supermarked.

 

Hvad er konkurrenceopgaven

Opgaver for deltagerne i konkurrencen om ÅRETS UNGE BAGER 2003
Du har 2 dage til opgaven!

 

Dag 1:

1. SPECIALBRØD
3 slags brød, max 2000 g. melprodukter pr. recept. Du kan her vælge kendte kvalitetsbrød eller kreere en ny type. Der vil i denne opgave blive lagt vægt på brødkvalitet. Brødene må max. veje 500 g. i dejmængde. De 3 brødtyper bliver smagsbedømt.
2. MORGENBRØD
Af en morgenbrødsdej på 3000 g. skal der fremstilles 4 x 15 stykker morgenbrød af forskellige slags ufyldt efter eget valg.
3. WIENERBRØD
Af wienerbrødsdej på max. 3000 g. skal der fremstilles 4 forskellige slags fyldt wienerbrød, 15 stk. af hver, pynt og fyldning er frit og alt skal abrikoteres. Max. færdigvægt 60 g.
4. SØD GÆRDEJ / BLØDDEJ / KUVERTBRØD
Af 3000 g. dej skal der fremstilles 4 slags, 15 stykker af hver mindst 1 slags skal være ufyldt. Fyldet skal bages med og bagværket må kun abrikoteres, det er ikke tilladt at dekorere produkterne efter bagning. Vægt fyldte max. 60 – 70 g. og vægt ufyldte 40 – 50 g.
5. SKUESTYKKE
Af en spiselig gærdej fremstilles et skuestykke på max. 4000 g. færdigvægt, der må gerne dekoreres med den dej uden gær. Højde mindst 4 cm, og det må ikke sammensættes efter bagning.
Dag 2:
6. LAGKAGE / TÆRTE (MÅ SAMMENLÆGGES DAG 1 )
Du skal her vælge en af de nævnte produktområder. Hvis du vælger lagkage / tærte, skal den være 26 cm. i diameter, lige som der skal laves en smagsmodel på ca. 12 cm. i diameter til smagsbedømmelse.
7. KRANSEKAGE
Du har her mulighed for selv at vælge en kendt model, eksempelvis stort horn eller selv kreere en model.